MG GS

ماشین ام جی جی اس (MG GS) شاسی بلند

برای عاشقان و طرف‌داران دنیای خودروسازی، آشنایی و معرفی ماشین ام جی جی اس GS خالی‌ازلطف نخواهد بود، بخصوص وقتی محصول تلاش و خلاقیت یک غول خودروسازی در میان رقابت با بزرگان خودروسازی بر سر جوان‌پسند بودن و زیبایی را ببینید.

ساخت یک شاسی‌بلند لوکس و سریع، برای برندی که به تولید ماشین‌های اسپرت مشهور است می‌تواند یک بازی دو سر باخت یا سود باشد، چون تا لحظة به نمایش درآمدن و استفاده از آن با گذر زمان، نمی‌توان از نتیجه کار مطمئن بود. تولید ام جی شاسی‌بلند یک تغییر بزرگ و بازی دو سر سود بود.

خودروی GS اولین تلاش MG در ساخت یک کراس‌اوور است. این شرکت برای محصولات کوپه و اسپرت خود که طی دهه‌ی ۱۹۷۰ و ۲۰۰۰ میلادی تولید می‌شد، مثل مدل‌های MGB GT V8 و TF مشهور بود و ساخت یک شاسی‌بلند برای علاقه‌مندان این برند کمی غیر منتظره بود. به هر حال بازار دنیا به سمت این سبک خودروها می‌رود و طبیعتا MG سعی کرده است ویژگی‌ای اسپرت و سرعتی برند خود را در این خودرو تزریق کند.

موتور و مشخصات فنی ام جی جی اس

سراغ مشخصات ام جی جی اس می‌رویم، تجربه نشان داده، بیشتر کاربران هنگام خرید یک ماشین مناسب، در میان دنیای مزایا و امکانات و کلمات اختصاصی و تشبیه‌های عجیب گم می‌شوند یا نمی‌توانند متناسب با نیازشان ماشینی خریداری کنند و در نهایت با صرف هزینه‌ای بیشتر ماشینی با هزینه‌های بالای نگهداری را خریداری می‌کنند.

بنابراین، مشخصات ام جی جی اس  را به زبان ساده و کاربردی معرفی کرده‌ایم تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید و با صرف زمان و هزینة کمتر، به ماشین دلخواهتان دست پیدا کنید و از رانندگی در ماشینی باکیفیت که متناسب با شما طراحی شده لذت ببرید.

از طرفی کمپانی‌های سازنده خودروسازی، برای هر منطقه از جهان برای مثال، برای اروپا، برای آمریکا یا چین، نسخه‌های بهینه و سازگارتر با قوانین زیست‌محیطی، نوع بنزین مورداستفاده طراحی و عرضه می‌کنند. آشنایی با این موضوع شما را از صرف هزینه‌های بسیار برای خرید ماشینی که تناسبی با شرایط محل زندگی شما ندارد، نجات می‌دهد.

  • دو نوع موتور بنزینی و دیزلی

ماشین ام جی با دو موتور بنزینی و یک نمونه دیزلی عرضه شد، مدلی که وارد ایران شده و با شرایط کشور تناسب بیشتری دارد، نمونه بنزینی دو لیتری توربوشارژ باقدرت ۲۱۸ اسب بخار است. نمونة دیگری از آن که مختص بازارهای اروپا و آمریکا است نمونه یک و نیم لیتری توربوشارژ بنزینی است.

  • شتاب در 8.5 ثانیه

این نمونه از موتور دو لیتری ماشین ام جی GS ، گشتاوری 350 نیوتنی دارد که برای شتاب صفر تا صد در کم‌ترین زمان ممکن یعنی 8.5 ثانیه بی‌نظیر است.

  • حداکثر سرعت با مصرف هشت لیتر بنزین

گزارش سرعت تست شده توسط نمایندگی ‌ام جی در ایران، دویست کیلومتر بر ساعت بوده است و مصرف سوخت  ترکیبی مدل ماشین ام جی جی اس، برای هر صد کیلومتر، هشت لیتر است. بیشترین قدرت در دور موتور ۵۰۰۰ دور در دقیقه و بیشترین گشتاور در ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در اختیار راننده خواهد بود، پس اگر معیار شما برای انتخاب یک خودرو سرعت و مصرف کم‌انرژی باشد، این خودروی کوپه‌ای اسپرت شما را ناامید نخواهد کرد.

مدل یک و نیم لیتری آن، 165 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن گشتاور دارد که در کم تر از 10 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد و میانگین مصرف سوخت آن پنج لیتر در هر صد کیلومتر است و هنوز هم زمزمه هایی از احتمال واردات آن توسط نمایندگی این شرکت در ایران شنیده می شود.

  • تعویض دنده سریع و خوش‌دست

گیربکس ماشین ام جی GS از نوع شش‌سرعته ی اتوماتیک با دو کلاچ، تعویض دنده را سریع و راحت انجام می‌دهد،  دیفرانسیل‌جلو و تعویض دنده غیراتوماتیک در کنار پدال‌های پشت فرمان و تعویض دنده‌ها به‌صورت دستی، هیچ‌کدام مانع از راحتی و سرعت تعویض دنده نشده است.

پیشرانه ماشین ام جی GS در هنگام توقف‌های کوتاه برای مثال پشت چراغ‌قرمز، به طور اتوماتیک سوخت‌رسانی به بعضی سیلندرها را متوقف می‌کند که در صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش استهلاک خودرو ها نقش مهمی دارد. علاوه بر این فرمان برقی و انتقال قدرت به‌صورت دو دیفرانسیل دائمی است که بخش اصلی آن به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

  • جذابیت خیره‌کننده با یک طراحی وفادار به گذشته

ظاهر این شاسی‌بلند انگلیسی، نه اسپرت است نه لوکس، اما ترکیبی از این دو استایل، محصولی را ارائه داده است که طرف‌داران هر دو مدل را می‌تواند راضی نگه دارد، حس تهاجمی و جوان بودن در فرم چراغ‌ها و پنجره‌های نمای روبه‌رو، خطوط تیز روی کاپوت به‌خوبی دیده می‌شود. اصالت و وفاداری به اصول طراحی و گذشتة این شرکت به‌خوبی نمایان است.

چراغ‌های جلو باریک و نسبتاً کوچک، جلوه پنجره‌ها باریک و کم‌عرض در نظر گرفته شده است، علاوه بر نمای ظاهری به عبور هوای موردنیاز برای موتور و رادیاتور توجه شده است، برای القای حس تهاجمی بودن آن، دو سپر تعبیه شده است، یکی  فلزی  هم‌رنگ  بدنه تا کنار چرخ‌ها و زیر پنجره‌ها و لوگوی ام جی ادامه دارد و دیگری از پلاستیک فشرده سیاه‌رنگ، تزیین شده با کمی فلز براق نقره‌ای یک مثلث زیبا، بر روی مه‌شکن‌ها ایجاد کرده است.

روی کاپوت، خطوط حجم دهنده با زاویه‌ای تند به سمت لوگوی سازنده می‌روند و همراه با خط زیر چراغ، حالت اسپرت و تهاجمی ماشین ام جی جی اس را بیشتر القا می‌کند. از سویی دیگر، ستون A که اتصال‌دهنده سقف به بخش جلویی خودرو و دربرگیرندة شیشة روبه‌روی راننده است نیز به رنگ مشکی درآمده و هم‌رنگ بدنه نیست که حس معلق بودن به سقف می‌دهد.

در نمای جانبی، با ظاهری ساده و خطوطی حجم دهندة ملایم زیر پنجره ها روبه رو هستیم، قاب پنجره ها به رنگ مشکی درامده، قطر ستون وسط بسیار کم در نظر گرفته شده است. ضعف این طراحی  در برابر تصادف های شدید، واژگونی و برخوردهای جانبی بیشتر به چشم میاید و می تواند امتیاز منفی برای این نوع طراحی باشد.

وقتی به پشت ماشین ام جی می‌رسید، احتمالاً تعجب خواهید کرد انگار از همان خودروی زیبا در نمای جلو دیگر خبری نیست، به‌هم‌ریختگی، چراغ‌های کوچک و باریک سوپر اسپرتی، شکل ذوزنقه مانند، شیشة عقب و بخش بالایی بدنه، ممکن است شما را حسابی ناامید کند.

  • کابین ماشین ام جی GS به رانندگان جوان خوش آمد می‌گوید.

وقتی سراغ فضای داخلی و کابین خودرو می‌روید، اسپرت و راحتی و شیک‌بودن اولین کلمات و احساسات تداعی شده برای مخاطب خواهد بود، انگار نه پشت یک خودرو بلکه درون یک سفینة فضایی قرار گرفته‌اید، خطوط تیز و تندروی داشبورد، کلیدهای متعدد، نمایشگر شش اینچی با اتصال به ماهواره‌های جی‌پی‌اس و انواع برنامه‌های سرگرمی، پنل عقربه‌های سرعت و نمایش لحظه بله لحظه اطلاعات خودرو  در کنار سیستم پخش با شش بلندگو و صدای سه‌بعدی، ترکیبی از یک اتاق آرامش‌بخش و جذاب ساخته است که رانندگی را به‌ویژه در مسیرهای طولانی لذت‌بخش می‌کند.

ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی داشبورد و بخش میانی فرمان، از پلاستیک سخت است، صندلی ها و دور فرمان از چرم طبیعی و مرغوب ساخته شده اند، صندلی ها ارگونومی خوبی دارند و در پیچ های تند برای سرنشینان جلو، تمام بدن را در بر میگیرد تا احتمال لیز خوردن و جابه جایی های ناخواسته به صفر برسد.

فضای کافی، کمربند ایمنی، دید خوب راننده و سرنشینان جلو و عقب، برای چهار سرنشین ماشین ام جی جی فراهم است؛ اما برای نفر پنجم راحت نیست و اصراری نیست که آن را یک خودروی پنج‌نفره نامید. صندوق‌عقب نیز نسبتاً جادار و با عرض و ارتفاع مناسب است. به لطف سیستم تعلیق و فنربندی باکیفیت آن، در محیط‌های ناهموار و خاکی، نرم و فرمان‌پذیر است.

نمایندگی ‌ام جی موتورز در ایران، نسخة استاندارد با حداکثر آپشن‌های رفاهی را وارد می‌کند، مدلی که در حال حاضر توسط این شرکت به فروش می‌رسد، مجهز به

  • سانروف و چراغ‌های مه‌شکن
  • ترمزدستی و قفل درب الکتریکی
  • اتصالات مخصوص صندلی کودک
  • استارت دکمه‌ای
  • سیستم اندازه‌گیری فشار باد لاستیک
  • سیستم ضد برگشت به عقب در شیب
  • چراغ‌های روشنایی مختص به‌روز
  • آینه‌های برقی
  • امن و قدرتمند در هر حادثه‌ای

علاوه بر ظاهر جذاب و آپشن‌های رفاهی، ماشین ام جی از سخت‌گیرانه‌ترین تست‌های ایمنی و تصادفات اتحادیه اروپا با موفقیت گذشته است، شش ایربگ، چهارتا در جلو و دو کیسة هوای پرده‌ای در عقب حفاظت از بدن سرنشینان را هنگام تصادفات به‌خوبی تأمین می‌کند.

اما آیا امنیت یک خودرو فقط بر عهده ایربگ‌ها است؟ خیر، سیستم کنترل پایداری، ترمز ضد قفل و کنترل ترمز در سرپیچ‌های تند و خطرناک و ترمز خودکار در هنگام حرکت، توزیع یکسان قدرت و جلوگیری از انحراف خودرو، از دیگر اقدامات امنیتی است که این خودروساز انگلیسی برای جان سرنشینان خودروهایش در نظر گرفته است.


خودروی GS واردشده به کشورمان، موتور ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۲۱۸ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن به همراه دارد که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۸.۵ ثانیه فراهم می‌کند.

بیشترین قدرت در دور موتور ۵۰۰۰ دور در دقیقه و بیشترین گشتاور در ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در اختیار راننده خواهد بود و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برای آن اندازه‌گیری شده است.

مصرف سوخت ترکیبی این مدل حدود ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر توسط خریداران آن در ایران گزارش شده است.

در حالی که موتور ۲ لیتری با کد MGE قدرتمندترین مدل این خودرو محسوب می‌شود، نسخه‌ی کم‌مصرف ۱.۵ لیتری با کد SGE نیز حائز اهمیت است که احتمالا سال آینده به کشورمان وارد خواهد شد. این مدل ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد و در کم‌تر از ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. نهایت سرعت این مدل ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است و میانگین مصرف سوخت ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به همراه دارد.

گیربکس جی‌اس از نوع ۶ سرعته‌ی اتوماتیک (DCT (Dual-Clutch Transmission است که با دو کلاچ، تعویض دنده را بسیار سریع انجام می‌دهد. راننده می‌تواند با استفاده از پدال‌های پشت فرمان و به‌صورت دستی هم دنده‌ها را عوض کند که برای علاقه‌مندان خودروهای اسپرت اهمیت زیادی دارد.

علاوه بر این، پیشرانه‌ی GS با فناوری استارت / استاپ خودکار ارائه می‌شود که در هنگام ایست و کار درجا (زمانی که خودرو پشت چراغ قرمز روشن است) سوخت‌رسانی به بعضی سیلندرها را متوقف می‌کند.

فرمان برقی و انتقال قدرت به‌صورت دو دیفرانسیل دائمی (AWD) است که بخش اصلی آن به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. فراموش نکنیم مدل استاندارد جی‌اس دارای تعویض دنده غیراتوماتیک و دیفرانسیل جلو است.

کابین و ویژگی ظاهری MG GS

اولین بار در سال ۲۰۱۳ بود که یک مدل مفهومی به نام CS توسط ام‌جی معرفی شد تا نویدبخش حضور یک کراس‌اوور در سبد محصولات این شرکت باشد. ۲ سال بعد، اولین نمونه GS رونمایی شد که در فرم بدنه و چراغ‌ها تفاوت چندانی با CS نداشت و از این جهت جالب توجه بود، چرا که معمولا مدل‌های مفهومی تا زمان رسیدن به تولید دچار تغییرات زیادی می‌شوند.

واضح است که طراحان اصلی این کراس‌اوور در انگلستان، هدف خود را یک شا‌سی‌بلند اسپرت و نه لوکس قرار داده‌اند؛ چرا که در نمای روبرو، زبان طراحی این‌روزهای MG کاملا در فرم چراغ‌ها و جلو پنجره حفظ شده است و حس تهاجمی محصول را همراه با خطوط تیز روی کاپوت به رخ می‌کشد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، آخرین خودروی محبوب این برند تا پیش از واگذاری آن به شرکت چینی SAIC، مدل TF بود که در ابتدای دهه ۲۰۰۰، فروش بسیار خوبی در انگلستان داشت و امروزه الهام‌بخش خودروهای ام‌جی ۶ و ام‌جی جی‌اس به حساب می‌آید.

چراغ‌های جلو در جی‌اس باریک و نسبتا کوچک هستند و هرچه کراس‌اوورهای مطرح دنیا به سمت درشت کردن چراغ‌ها رفته‌اند، ام‌جی وفاداری به اصول خود را در اولویت قرار داده و به سمت کپی‌کاری نرفته است. در حالی که جلوپنجره نیز باریک و کم‌عرض در نظر گرفته شده، در عوض فضای زیادی زیر آن وجود دارد که سیاه‌رنگ است و در محل عبور هوای مورد نیاز موتور و رادیاتور حالت لانه زنبوری دارد.

جی‌اس به نوعی دارای دو سپر است، یک بخش فلزی همرنگ بدنه که از کنار چرخ‌ها تا زیر جلوپنجره و لوگوی ام‌جی ادامه دارد و یک بخش سیاه از پلاستیک فشرده که در زیر قرار گرفته و در گوشه‌های آن با کمی فلز، برق نقره‌ای و مثلث شکل فضای زیبایی برای مه‌شکن‌ها ایجاد شده است. روی کاپوت، خطوط حجم‌دهنده با زاویه‌ای تند به سمت لوگوی سازنده می‌روند و همراه با خط زیر چراغ، حالت اسپرت و تهاجمی جی‌اس را تقویت می‌کنند.

از سویی دیگر، ستون A که اتصال دهنده سقف به بخش جلویی خودرو و دربرگیرنده‌ی شیشه‌ی روبه‌روی راننده است نیز به رنگ مشکی درآمده و همرنگ بدنه نیست که حس معلق بودن به سقف می‌دهد. در مجموع، نمی‌توان به طراحی نمای اصلی MG GS ایراد گرفت و در کل باید به جذابیت و زیبایی آن نمره بالایی داد.

 


در نمای جانبی، جزئیات زیادی وجود ندارد و با ظاهری ساده روبرو هستیم که با یک خط حجم‌دهنده‌ی ملایم زیر پنجره‌ها همراه است. زهوار پلاستیکی کمی در این بخش استفاده شده و صرفا قاب گلگیرها و سطح پایین بدنه را پوشش می‌دهد.

همانند ستون A که پیش‌تر اشاره کردیم، ستون B هم به رنگ سیاه است تا معلق بودن سقف را تداعی کند؛ با این هدف، قاب پنجره‌ها هم به رنگ مشکی در آمده و قطر ستون وسط بسیار کم در نظر گرفته شده است که مسلما متحمل وزن چندانی از سقف نیست و هرچند زیبایی این بخش از جی‌اس را افزایش داده است، احتمالا در برابر تصادف‌های شدید، واژگونی و برخوردهای جانبی، آسیب‌پذیر به نظر می‌رسد.

در آینه‌های بقل، دورنگ بودن بدنه خودرو با هوشمندی رعایت شده است و مانند حالتی که در نمای جلو داشتیم، در اینجا هم بخش اصلی و بالایی به رنگ بدنه و بخش زیرین، سیاه رنگ طراحی شده است.

هرچند کارشناسان خودرو به نمای روبه‌رو و جانبی جی‌اس نمره قبولی می‌دهند، در نمای پشت کمی به‌هم ریختگی و دوری بیش از حد از مد روز دیده می‌شود که در واقع خلاقیتی ناخوشایند به نظر می‌رسد. هرچند، چراغ‌های کوچک و باریک در نمای عقب خودروهای سوپر اسپرتی همچون لامبورگینی جذاب و دلربا هستند؛ اما روی کراس‌اووری مثل جی‌اس خوب از کار در نیامدهاند و توی ذوق می‌زنند.

از سویی دیگر، شیشه عقب و بخش بالایی بدنه در این قسمت، حالتی کاملا ذوزنقه دارند و فرم این بخش را در مقایسه با دیگر خودروهای این کلاس که باابهت دیده می‌شوند، کوچک و کم حجم القا می‌کند. حتی در سایت نماینده رسمی فروش ام‌جی در ایران نیز تصویری تمام رخ از عقب مدل جی‌اس وجود ندارد.

در فضای داخلی، کابین جی‌اس اسپرت و جوان‌پسند است و برای علاقه‌مندان خودروهای خاص جذاب خواهد بود. خطوط تیز و تند روی داشبورد حساب‌شده و مثلث شکل هستند و در نگاه اول، کلید‌های متعدد میان آن، حس رؤیایی یک سفینه را به سرنشینان می‌دهند.

نمایشگر اصلی ۶.۱ اینچ است که ناوبری ماهواره‌ای و کنترل سرگرمی‌های خودرو را فراهم می‌کند. پنل عقربه‌های سرعت و دورموتور به صورت سیلندری و جدای از یکدیگر طراحی شده و نمایشگر رنگی برای رساندن اطلاعات فنی خودرو به راننده، بین آن‌ها تعبیه شده است.

این خودرو از طریق بلوتوث، USB و کابل AUX با گوشی‌های هوشمند اندروید و iOS ارتباط برقرار می‌کند و سیستم پخش صوت آن از برند Arkamys با ۶ بلندگو عمل می‌کند که به گفته صاحبان این خودرو، کیفیت خوب و صدای سه بعدی مناسبی دارد.

هرچند ماده‌ اصلی تشکیل دهنده‌ی داشبورد و بخش میانی فرمان از پلاستیک سخت در بخش روبه‌روی سرنشین کنار از نوع شفاف پیانویی و نسبتا مرغوب ساخته شده است، صندلی‌ها، دورفرمان، سردنده و تو دری‌ها از چرم هستند و ارگونومی خوبی دارند. صندلی‌ها راحت و خوش‌فرم هستند و در پیچ‌های تند خصوصا برای سرنشینان جلو، بدن را در بر می‌گیرند و از جابه‌جایی‌های ناخواسته و لیز خوردن سرنشین جلوگیری می‌کنند.

این خودرو برای ۵ سرنشین ساخته شده است و برای همگی، پشت‌سری و کمربند ایمنی وجود دارد که در ردیف عقب قابل جمع شدن هستند و فضای بار را افزایش می‌دهند. در مجموع فضای خوبی برای سرنشینان جی‌اس وجود دارد و در کنار دید خوب راننده و سرنشین جلو، در ردیف دوم فضای کافی برای سرنشینان عقب و زانوهای آن‌ها وجود دارد، ضمن اینکه صندوق عقب نیز نسبتا جادار است و هرچند کم‌عرض به حساب می‌آید، ارتفاع خوبی دارد و در کلاس کراس‌اوور مناسب است.

ابعاد شاسی‌بلند MG عبارتند از طول ۴.۵ متر، عرض ۱.۸۵ متر و ارتفاع ۱.۶۷ متر و فاصله محورهای آن ۲.۶۴ متر است. فضای صندوق عقب ۳۳۵ لیتر برآورد می‌شود که در صورت خوابیدن صندلی‌های ردیف دوم به ۱۳۳۶ لیتر افزایش می‌یابد.

توان گزینی و امکانات رفاهی ام جی شاسی بلند

مدلی از GS که به کشورمان وارد شده، یک نسخه‌ی با آپشن‌های بالا و تقریبا کامل است. سانروف، چراغ‌های مه‌شکن پرقدرت، ترمز دستی الکتریکی، اتصلات مخصوص صندلی کودک، روشن و خاموش کردن بدون کلید، استارت دکمه‌ای، چراغ‌های روشنایی روز، سیستم اندازه‌گیری فشار باد لاستیک‌ها، آینه‌های برقی همراه با گرم‌کن داخلی و سیستم ضد برگشت به عقب در شیب آپشن‌هایی هستند که در نسخه استاندارد این خودرو هم وجود دارند؛ اما آپشن‌هایی مثل گیربکس اتوماتیک و سامانه دودیفرانسیل AWD، روشن‌شدن خودکار چراغ‌ها، رینگ‌های ۱۸ اینچ اسپرت، کروز کنترل، تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، پدال‌های گاز و ترمز آلومینیوم، سنسور پارک، دوربین عقب، باربند فلزی، بسته شدن سانروف و بالا رفتن شیشه‌ها با فرمان ریموت و قفل مرکزی، رکاب اسپرت و چراغ خوشامدگویی مخصوص نسخه‌های بالاتر هستند. لازم به ذکر است، مدل‌های واردشده به کشورمان فاقد تنظیم برقی صندلی‌های جلو و گرم‌کن است.

ایمنی و تست تصادفات ام جی جی اس

از آپشن‌های ایمنی جی‌اس باید به ۶ ایربگ آن اشاره کنیم که چهار تا در جلو و دو کیسه‌‌ی هوای پرده‌ای در عقب را شامل می‌شوند. کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده برای صندلی‌های جلو فراهم شده است، سیستم کنترل پایداری (ESP) و ترمز ضدقفل (ABS) امروزه در تمامی خودروهای روز دنیا وجود دارند؛ اما علاوه بر این‌ها در کراس‌اوور ام‌جی، سامانه کنترل ترمز در سر پیچ‌ها (CBC)، توزیع قدرت ترمز و جلوگیری از انحراف خودرو (EBD)، افزایش‌دهنده قدرت ترمز (EBA) هم از دیگر امکانات افزاش ایمنی این خودرو هستند.

ضمن اینکه ترمز خودکار در هنگام حرکت به سمت جلو، رادار تشخیص نقطه کور آینه و نیز کروز کنترل هوشمند با امکان افزایش و کاهش خودکار سرعت، در هیچ مدلی از جی‌اس وجود ندارند.

این خودرو بیش از یک سال است که در انگلستان فروخته می‌شود؛ اما توسط بنیاد ایمنی خودروهای اروپا (EURO NCAP) آزمایش نشده است که جای تعجب دارد، درعوض می‌توانیم به نتایج تست تصادف موسسه مشابه در استرالیا (ANCAP) مراجعه کنیم که البته معتبر و قابل اعتماد است. نتایج این آزمون و فیلم مربوط به آن در ادامه آمده است.

• ایمنی سرنشینان جلو امتیاز ۱۳.۴۷ از ۱۶ (۴ از ۴ برای سر، ۴ از ۴ برای زانو، ۳.۲۹ برای سینه و ۲.۱۸ برای ساق و پایین پا)
• ایمنی سرنشینان عقب امتیاز ۱۶ از ۱۶ (۴ از ۴ برای سر، زانو، سینه و پایین پا)
• در برخورد با عابران، ایمنی در حد استاندارد

تجربه رانندگی MG GS

طبیعتا خریدار یک کراس‌اوور اسپرت با پیشرانه‌ای که بیش از ۲۰۰ اسب بخار قدرت دارد، انتظار شتاب‌گیری عالی و برتری محسوس در خیابان را دارد که البته با GS به آن می‌رسد. موتور این خودرو ساخت چین، کاملا زیر نظر جنرال موتورز آمریکا طراحی شده، چرا که بخشی از سهام SAIC (شرکت مادر و صاحب برند MG) در اختیار جنرال موتورز است.

این پیشرانه هم‌اکنون روی مدل‌هایی از اُپل آلمان (دیگر زیرمجموعه جنرال‌موتورز)، شورولت و بیوک آمریکا استفاده شده و به خوبی امتحان خود را پس داده است و می‌توان از کیفیت آن اطمینان داشت.

عملکرد فنی جی‌اس در سرعت‌های پایین، نرم و بسیار کم‌صدا ارزیابی شده است؛ اما صدای پیشرانه شاید به دلیل استفاده از توربوشارژر در دورهای بالا و سرعت‌های بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌تواند برای راننده خودرویی با قیمت بیش از ۱۶۰ میلیون تومان آزاردهنده باشد.

درکل شتاب‌گیری این خودرو بسیار خوب است و در مقایسه با دیگر پیشرانه‌های توربوشارژی که در ایران دیده‌ایم، مثل نمونه‌ی ۲ لیتری جک S5 و پیشرانه‌ی ۲.۴ لیتری سانتافه جدید تأخیر بسیار کمتری دارد وبه‌خوبی به پدال گاز واکنش نشان می‌دهد که این عملکرد مناسب، در سر پیچ‌ها به‌خوبی احساس می‌شود.

فرمان خودرو برقی است که طبیعتا نرم‌تر از فرمان هیدورلیک عمل می‌کند؛ اما در پیچ‌های تند و سرعت‌های بالا چندان عالی نیست و چنانچه تجربه فرمان برقی خودروهای برتر دنیا مثل لکسوس را داشته باشید، سبکی فرمان جی‌اس کمی ناخوشایند است.

صندلی‌های جی‌اس راحتی خوبی دارند، هرچند فضای در نظر گرفته‌شده برای نفر پنجم (وسط صندلی عقب) اصلا راحت نیست و صرفا برای رفع حاجت است. راننده دید مناسبی به اطراف دارد و این موضوع استفاده روزمره از این خودرو را منطقی می‌کند. در محیط‌های ناهموار و خارج جاده این خودرو نسبتا نرم و فرمان‌پذیر است که با توجه به سامانه AWD خوب عمل می‌کند. سیستم تعلیق و فنربندی جی‌اس رضایت‌بخش است و چندان خشک و پرتنش نیست.

فراموش نکنیم عرض این خودرو چندان زیاد نیست و این موضوع با توجه به سبک طراحی، تأثیر بدی روی فضای صندوق عقب گذاشته و آن‌ را تا حدودی کوچک و کم‌عرض کرده است.

خرید ماشین ام جی GS

برای همة کسانی که برای خرید ماشین، برایشان سه فاکتور امنیت، سرعت در کنار آپشن‌های رفاهی اولویت دارد، خرید ماشین ام جی GS یک پیشنهاد عالی و درعین‌حال هوشمندانه است. موتور یک خودرو قلب تپندة آن  است، اطمینان از عملکرد موتور خودروی خریداری شده برای هر راننده‌ای یعنی جلوگیری از هدررفت زمان، هزینه و انرژی.

موتور ماشین ام جی GS با پیشرانه‌ای بیش از 200 اسب بخار، شتاب گیری عالی یکی از همان قلب‌های قدرتمندی است که  سال‌ها می‌تواند بی‌وقفه بتپد بدون اینکه آسیب ببیند؛ چراکه برای خودروهای جنرال موتورز آمریکا، شورولت و بیوک و اپل المان هم از همین قطعات و طراحی موتور استفاده می‌شود.

قبل از خرید ماشین ام جی GS، باید به چند نکته اشاره داشت تا با دید بهتری نسبت به انتخاب آن اقدام کنید، عملکرد و صدای  توربو شارژر ام جی جی اس در سرعت‌های نرمال بسیار کم و ایدئال است، اما اگر می‌خواهید هیجان سرعت‌های بالای صد کیلومتر در ساعت را با آن تجربه کنید در دورهای بالا صدای توربوشارژر کمی آزاردهنده می‌شود.

اگر بخواهیم با خرید ماشین ام جی GS را با خودرویی مانند سانتافه و پیشرانة  2.4 لیتری آن مقایسه کنیم، عملکرد به نسبت بهتری ارائه می‌دهد، با تأخیر کمتری به پدال گاز واکنش نشان می‌دهد، این موضوع در سرپیچ ها به‌خوبی اهمیت خود را نشان می‌دهد.

اگر تجربة رانندگی با فرمان‌های برقی را داشته باشید احتمالاً سبکی، نرمی فرمان آن شما را شگفت‌زده می‌کند، شاید نخواهید در پیچ‌های تند و سرعت‌های بالا چندان به آن اعتماد کنید؛ چون عملکرد چندان خوبی ندارد.

قطعات ام جی GS

یکی از چالش‌های خریداران خودروهای خارجی، به‌ویژه برندی مانند ام جی موتورز، دستیابی و تعمیر قطعات ام جی GS است، بخصوص در بازار آشفته و شرایط تحریمی کشور، دردسرهای پیداکردن تعمیرکار خوب و قطعات ام جی GS اورجینال  اعصاب فولادی می‌خواهد، این موضوع در هنگام تصادفات یا صدمات ناخواسته می‌تواند عملاً استفاده دوباره از خودروتان را غیرممکن کند و برایش در پارکینگ دنبال یک جای همیشگی باشید.

نمایندگی‌ ام موتورز، علاوه بر واردات خودروهای این کمپانی، مسئولیت فروش و  تضمین کیفیت قطعات ام جی GS در کنار به‌کارگیری تعمیرکاران حرفه‌ای را بر عهده گرفته است. تا خیال خریداران از بابت خودروشان راحت باشد و انتخاب ام جی جی اس دسته دو صرفاً هدررفت پول بیشتر و تراشیدن هزینه‌های بیهوده نباشد.

مشخصات MG GS در یک نگاه 

  • موتور چهارسیلندر 2000 سی سی دارای توربوشارژر
  • دارای تکنولوژی پاشش مستقیم سوخت (GDI)
  • قدرت موتور: 217 اسب بخار در دور 5000
  • گشتاور: 350 نیوتون متر در دور 2500-4000
  • سیستم انتقال قدرت: 4 چرخ متحرک – 4WD
  • گیربکس 6 سرعته اتوماتیک ، دو کلاچه
  • دارای پدال تعویض دنده از پشت فرمان
  • سیستم Start/Stop جهت بهینه سازی مصرف سوخت
  • سیستم فرمان: الکتریکی (EPS)
  • سیستم تعلیق: جلو مک فرسون و عقب بازوهای چندگانه مستقل
  • سیستم ترمز: جلو و عقب دیسکی

 امنیت:

  • دارای 6 ایربگ (2 عدد جلو، 2 عدد جانبی جلو، 2 عدد پرده ای) در 10 نقطه
  • اتصالات ISOFIX برای صندلی کودک
  • کمربندهای ایمنی پیش کشنده  جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع
  • قابلیت بسته شدن اتوماتیک شیشه ها و سانروف با قفل نمودن درب های خودرو (Lazy Locking)
  • سیستم ایمنی شیشه درب های جلو (Anti Trap)

 کنترل:

  • سیستم کنترل پایداری (ESP) و سیستم کنترل ترمزها بر سر پیچ (CBC)
  • سیستم  ضد قفل ترمز (ABS)، سیستم توزیع نیروی ترمز (EBD) و سیستم کمکی الکتریکی  ترمز (EBA)
  • ترمز دستی الکتریکی (EPB)
  • قابلیت نگهدارنده خودرو در سربالایی (Autohold)
  • سیستم کنترل خودرو در سراشیبی (HDC)
  • کروز کنترل
  • سنسور پارک عقب

 ابعاد: طول/عرض/ارتفاع/فاصله بین دو محور (میلیمتر): 4500/1855/1675/2650

امکانات خودرو ام جی جی اس:

  • رینگ آلومینیومی 18 اینچ و لاستیک های 235/50R18
  • ظرفیت مخزن بنزین: 55 لیتر
  • سیستم اندازه گیری فشار باد لاستیک ها  (TPMS)
  • سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه هوا برای سرنشینان عقب
  • سیستم ورود بدون کلید (Key less)
  • استارت دکمه ای (Push Button Start)
  • سانروف برقی
  • آینه های جانبی برقی، جمع شونده  و دارای گرمکن
  • چراغ های جلو زنون
  • قابلیت تنظیم ارتفاع خودکارچراغ های جلو
  • شیشه شوی چراغ های جلو
  • دارای سنسور روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو (Auto Light)
  • چراغ های خوش آمدگویی (Welcome) و بدرقه
  • چراغ های مه شکن جلو و عقب
  • چراغ های روشنایی روز (Day Light)
  • چراغ های LED عقب
  • دارای گرمکن شیشه عقب
  • تیغه های برف پاک کن Boneless
  • آینه دید عقب الکتروکرومیک (ECM)
  • تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت و تنظیم گودی کمر دستی
  • تنظیم دستی صندلی سرنشین جلو در 4 جهت
  • تنظیم زاویه صندلی های عقب
  • صندلی های عقب با پیکربندی 4:6 و قابلیت جمع شوندگی کامل
  • 3 عدد پشت سری صندلی های عقب
  • محفظه مخصوص قرار دادن عینک آفتابی
  • قابلیت تغییر رنگ نشانگرهای پشت آمپر مطابق با حالت گیربکس (Sportymeter)
  • دوربین دید عقب با راهنمای پارک حساس به زاویه فرمان
  • صفحه نمایش لمسی 6/1 اینچی با قابلیت کنترل امکانات رفاهی داخل خودرو
  • سیستم رادیو پخش Arkamys با  6 بلندگو و صدای 3بعدی و اتصال iPod , Aux , USB, Bluetooth و دارای حافظه داخلی
  • کنترل سیستم صوتی روی فرمان
  • ریل های سقف نقره ای رنگ
  • آنتن کوسه ای  (Shark Fin)
  • رکاب های جانبی و اسپویلر عقب اسپرت
  • پدال های گاز و ترمز با روکش آلومینیومی
  • صندلی های چرمی ضد لغزش و ضد خش
  • فرمان و سردنده چرمی